Skrivet av: mattiasemanuelsson | mars 28, 2010

Omtumlande och lärorik vecka


Senaste veckan har jag varit dålig på att uppdatera min blogg och jag har tyvärr inget att skylla på.

Hur som helst så har veckan varit händelserik. Den inleddes med årsmöte på tennisklubben, där, döm om min förvåning, kassören fick en applåd för årets arbetsinsats. Det var en ny och angenäm upplevelse efter andra årsmöten med helt annan stämning. I och med årsmötet är jag nu inte längre vice ordförande utan kan fokusera enbart på kassörsrollen precis som jag önskat. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med den delvis nya styrelsen och önskar vår avgående ordförande, Dorota, all lycka framgent.

Onsdagen ägnades i stort sett uteslutande åt socialnämnden. Juno Blom från Länsstyrelsen höll ett mycket intressant föredrag om hedersrelaterat våld, och jag ser fram emot att få lyssna till henne igen på Liberala Kvinnors i Östergötland årsmöte.

Jag träffade en handläggare på arbetsförmedlingen i torsdags, i samband med uppföljning av en person som arbetstränar på tennisklubben. Han är kanonduktig och gör ett mycket bra jobb. Jag fick då förklarat för mig alla varianter av aktivitetsstöd, tider att ta hänsyn till, tidrapporter som ska fyllas i och så vidare. Detta måste kunna förenklas så att den som är arbetssökande kan ägna sin tid åt just arbetssökande och inte administration av olika bidrag och insatser.

Helgen har gått helt i utbildningens tecken. Kommunföreningens styrelse var på utbildning på Sviestad gård och fick en duvning i lagarbete av Åsa Gerdes från bilsportförbundet (om det nu heter så). Jag fick med mig mycket tänkvärt och lärorikt därifrån som jag kommer kunde använda inom många områden i livet. Det ska också bli spännande att se hur verksamheten på Sviestad går kommer att utvecklas. Jag tror på stordåd där.

Tredelad föräldraförsäkring stod på schemat för dagen då tredje träffen i utbildningen Nyfiken på politik? hölls i Linköpings stadshus. Vilka fantastiska debattörer vi har bland våra nya medlemmar.

Och tredelad föräldraförsäkring? Nej, tack! Jag tycker att föräldrar måste ges förtroendet att själva få bestämma vad som är bäst för sina barn. Barnperspektivet måste vara viktigare än påtvingad jämställdhet.


Responses

  1. Heja BigB 🙂
    Är ju alltid skönt om man, i landet ”Lagom”, kan få förtroende att bestämma något själv 😉

  2. Bra ställningstagande om föräldraförsäkringen där!

    Jämställdstörstande politiker kan aldrig veta vad som är bäst för varje familj, det måste vara upp till föräldrarna att dela upp föräldraförsäkringen efter vad som passar dem och barnet bäst.

    Att lagstifta om tredelad föräldraförsäkring är exempel på värsta sortens klånfingrighet från politiker som inte tror på människan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: