Skrivet av: mattiasemanuelsson | juli 6, 2010

Märkliga manifestationer


Igår eftermiddag höll Maud Olofsson ett torgmöte angående RUT, det vill säga möjligheten att göra avdrag för hushållsnära tjänster. En reform som har visat sig betala sig själv och som har gett en hel brasch nytt liv, men som framför allt har gjort att många (i stor utsträckning kvinnor) som tidigare jobbat svart nu kan göra det vitt. Det senare är det jag tycker är allra viktigast med just RUT. Så, don’t touch!

Mitt under torgmötet traskade ett gäng ungdomar i röda t-shirtar, med texten ”en av fyra ungdomar saknar jobb” (inte helt säker på de exakta orden, men i alla fall det budskapet) fram och tillbaka bland åhörarna med en städvagn och en mopp och låtsasstädade. Jag har svårt att se hur RUT har gjort en enda ungdom arbetslös och förstår inte riktigt vad de ville säga med manifestationen. Kanske någon som läser detta kan förklara? Om de åtminstone hade städat på riktigt, så hade de ju gjort lite nytta.

Och nu på morgonen eldar F! upp 100 000 kr i något slags manifestion för jämställda löner. Kan någon förklara? Jag förstår inte hur en pengabrasa i ett redan väldigt varmt Visby ska jämna ut skillnaderna mellan kvinnor och män.

Till slut kan jag bara meddela att V inte lyckades övertyga mig igår, även om de får ur sig en hel del som lockar till skratt… Istället för att lyssna på Ohlys kvällstal gick jag på ett 65-årskalas hos fantastiskt trevliga människor och är övertygad om att min prioritering var helt korrekt.

Om en liten stund blir det presskonferens med Jan Björklund.


Responses

  1. haha, underhållande läsning!
    Du förstår väl att de arbetslösa ungdomarna har något emot någon som heter Rut, de har bara inte riktigt begripit skillnaden 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: