Skrivet av: mattiasemanuelsson | juli 8, 2010

Framtidens energi och lite hälsa


Idag hamnade jag på ett lunchseminarium som hölls av Vattenfall ombord på M/S Sigyn. Det handlade om framtidens energiutmaningar i Europa. Under lunchen som inledde seminariet hamnade jag till bords med människor från Energihuset i Uppsala och från regionförbundet i Uppsala län, vilket ledde till en massa spännande diskussioner och infallsvinklar på just energi.

Paneldebatten som följde kom att kretsa mycket kring frågan om hur mycket utsläppsrättigheter för koldioxid ska kosta. Det var lite synd. Jag hade gärna vilja höra mer om deras tankar kring från vilka källor framtidens energi ska tas och hur den europeiska energimarknaden ska utformas framgent.

Det visade sig också att en gammal skolkamrat fanns ombord, då hon numera jobbar som forskare på SKB (Svensk Kärnbränslehantering). En rolig överraskning.

Därefter blev det en diskussion om det personliga ansvaret för den egna hälsan. Tyvärr hamnade Apotekets hälsokontroll i skottgluggen och samtalet berörde knappt alls frågeställningen. För mig som tycker att förebyggande vård är otroligt viktigt, blev det lite av ett antiklimax.

Mona Sahlin stod för kvällens tal i almedalsparken. För dem som tycker att hon har de bästa idéerna för Sverige, så var det säkert alldeles lysande.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: