Skrivet av: mattiasemanuelsson | september 13, 2010

Kampanjandet går in på sista veckan


Det är nu mindre än en vecka kvar till valet och temperaturen stiger ytterligare. Vem ska vinna? Får något block egen majoritet? Kommer Sd in och blir vågmästare? Ja, jag tror att Sd kommer in (tyvärr), men jag hoppas samtidigt att väljarna lägger sina röster så att vi efter den 19 september får en majoritetsregering oberoende av dem.

Jag bodde i Frankrike 2002, då Le Pen gick vidare till andra omgången av presidentvalet, som han senare i och för sig förlorade mot Chirac. Det var en skrämmande upplevelse som piskade upp många hatiska stämningar i samhället.

Efter jobb, en golfrunda och valkampanj i Linghem sitter jag nu och tittar på Kvällsöppet: Valspecial på TV4. Maria Wetterstrand och Maud Olofsson fick några minuter för att debattera miljöfrågor. Tyvärr blev det så kortfattat att det inte gav något.

Därefter följde en diskussion om Sverigedemokraterna, dess bakgrund och värdegrund. Hur kommer det sig att man måste se välfärd och invandring som ett nollsummespel? Måste det ena stå i motsatsförhållande till det andra? Jag förstår inte. Sd påstår sig vidare ha sett öppningar till någon typ av samarbete med en kommande Alliansregering. Över min döda kropp!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: